In-House Training at Grand Bluewave Hotel Johor Bahru
Kursus ini WAJIB dihadiri oleh semua pengendali makanan termasuk pengusaha dan pekerja.
Kursus ini penting kerana :
1. Pematuhan terhadap Perundangan Makanan Malaysia ( PKM 2009) .
2. Menjadi syarat permohonan dan pembaharuan lesen perniagaan oleh
Pihak Berkuasa Tempatan PBT ( MAJLIS).
3. Syarat-syarat permohonan dan pembaharuan sijil HALAL oleh
Jabatan Agama Islam Negeri.
Siapakah Yang Perlu Hadir Kursus Ini ?
Semua pengendali makanan yang bekerja di premis-premis makanan berikut:
* Kilang Makanan
* Restoran/Kafeteria/Kedai Makan
* Kantin Sekolah/Asrama/IPTA/IPTS/Kilang/Pejabat
* Pasaraya/Kedai Runcit
* Kedai Kek/Bakeri//Roti
* Pusat Jagaan Kanak-Kanak/Tabika
* Katering
* Hotel/Resort
* Gerai Makan/Penjaja Makanan/Pasar Malam
* Dapur Hospital
* Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN)
* Kilang Penyembelihan Ayam
Kursus ini penting kerana :
1. Pematuhan terhadap Perundangan Makanan Malaysia ( PKM 2009) .
2. Menjadi syarat permohonan dan pembaharuan lesen perniagaan oleh
Pihak Berkuasa Tempatan PBT ( MAJLIS).
3. Syarat-syarat permohonan dan pembaharuan sijil HALAL oleh
Jabatan Agama Islam Negeri.
Siapakah Yang Perlu Hadir Kursus Ini ?
Semua pengendali makanan yang bekerja di premis-premis makanan berikut:
* Kilang Makanan
* Restoran/Kafeteria/Kedai Makan
* Kantin Sekolah/Asrama/IPTA/IPTS/Kilang/Pejabat
* Pasaraya/Kedai Runcit
* Kedai Kek/Bakeri//Roti
* Pusat Jagaan Kanak-Kanak/Tabika
* Katering
* Hotel/Resort
* Gerai Makan/Penjaja Makanan/Pasar Malam
* Dapur Hospital
* Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN)
* Kilang Penyembelihan Ayam
credit to; Mr Ismail Bin Md Salleh
No comments:
Post a Comment